Siirry sisältöön

Sopimukset ja muut velvoitteet

Niin yksityishenkilöt kuin yritykset ovat päivittäin tekemisissä erilaisten sopimusten kanssa. Intressit ja olosuhteet vaihtelevat sopimusasioissa huomattavasti, mutta ongelmat pelkistyvät usein kysymykseen, mitä on sovittu, onko sopimusta noudatettu ja mitä mahdollisesta sopimusrikkomuksesta seuraa. Myös ratkaisumallit ovat pääosin samat ongelmasta riippumatta; riidat pyritään ratkaisemaan ensisijaisesti sopimalla. Mikäli sovinnollinen ratkaisu ei syystä tai toisesta onnistu, meillä on ammattitaitoa hoitaa asia myös oikeudenkäynnissä.

Toimeksiantomme liittyvät usein asuntokauppaan, tyyppiesimerkkinä ns. hometalotapaukset, joskin riitojen kirjo asumiseen liittyvissä asioissa on mittava. Myös työsuhteeseen liittyvät tapaukset ovat tavallisia. Työsuhdeasioissa olennaisia kysymyksiä ovat, mitä asioita pitää huomioida työsuhdetta perustettaessa ja päätettäessä tai mitkä ovat osapuolten oikeudet ja velvollisuudet.

Suosittelemme ottamaan yhteyttä hyvissä ajoin jo ennen kuin riita-asia on pahimmillaan, koska ennakolta annetuista lakimiehen neuvoista ja asiantuntevuudesta saa eniten hyötyä jo pienellä summalla. Riita-asioissa sovinto osapuolten kesken on yleensä paras ratkaisu kaikille osapuolille, koska täysimittainen oikeudenkäynti on kallista ja sen lopputulosta voi olla vaikea arvioida.

Vieritä ylös