Siirry sisältöön

Rikosasiat

Rikosasioissa palvelumme kattavat mm:

  • Vastaajan/asianomistajan eli rikoksen uhrin avustamisen esitutkinnassa ja oikeudenkäynnissä rikos- ja lähestymiskieltoasioissa
  • Vahingonkorvausten perinnän
  • Valtiokonttorille tehtävät hakemukset

Rikosasioissa suomalaisten tai Suomessa asuvien oikeusturvaa ainakin avustajan saannin kannalta voi luonnehtia erinomaiseksi niin vastaajien kuin asianomistajien kannalta. Lainsäädännössä on erinäisin säännöksin turvattu oikeus oikeudellisen avustajan saantiin rikosasioissa. Oikeusturvaa parantaa se, että avustajalla tulee olla voimassa oleva lupa edustaa oikeudenkäyntiasioissa.

Rikosasioissa on tyypillisesti monta eri vaihetta, joissa avustajaa tarvitaan. Toisinaan apu on tarpeen jo rikosilmoituksen tekemisessä ja viimeistään tarve saattaa ilmaantua lainvoimaisesti tuomittuja vahingonkorvauksia perittäessä. Tähän väliin jää tietysti kaikkein olennaisin eli avustaminen poliisikuulusteluissa ja itse oikeudenkäynnissä.

Rikosasioissa suosittelemme ottamaan yhteyttä heti kun poliisi on ottanut Teihin yhteyttä, olette sitten asianomistajan tai rikoksesta epäillyn roolissa. Esitutkinnassa annetuilla lausumilla voi olla ratkaiseva merkitys sen suhteen siirtyykö asia prosessissa eteenpäin syyttäjälle ja tuomioistuimeen ja mikäli tähän mennään, itse oikeudenkäynnin lopputulokseen. Siksi asiantuntevan lakimiehen neuvot jo poliisikuulusteluissa ovat tärkeitä.

Toimistollamme on paikallisesti rautainen kokemus rikosoikeudenkäynneistä. Olemme hoitaneet rikosasioita laidasta laitaan, sekavista liikennerikoksista vaativiin talousrikoksiin.

Vieritä ylös