Siirry sisältöön

Koronaepidemia ja sen vaikutus toimintaamme

Koko maailman uutisointi on tällä hetkellä keskittynyt lähes täysin koronaan ja sen aiheuttamiin terveydellisiin ja yhteiskunnallisiin vaikutuksiin. Ainakin itselle on tullut jo jonkinlainen koronainfoa koskeva ähky. Ensinnä esitän siis pahoitteluni tämän ähkyn lisäämisestä. Koimme toimistolla kuitenkin tarpeelliseksi informoida nykyisiä ja tulevia asiakkaita poikkeuksellisen tilanteen vaikutuksista omaan toimintaamme.

Koronaepidemia vaikuttaa jokaisella yhteiskunnan osa-alueella, myös oikeudenhoidossa ja sitä kautta myös meidän toimistossamme. Toimistomme toiminta jatkuu ainakin toistaiseksi normaalisti kiinnittäen ylimääräistä huomiota käsihygieniaan ja omaan terveydentilaamme. Olemme pieni toimisto ja pystymme tarjoamaan myös uusille asiakkaillemme palveluja normaaliin tapaan ainakin vielä tällä hetkellä. Tarpeen mukaan otamme huomioon enemmässä määrin neuvottelut puhelimitse sekä sähköisen yhteydenpidon. Olemme onnekkaita myös siinä suhteessa, että suurimman osan työstämme pystymme hoitamaan missä vain. Mikäli sinulla on herännyt kysymyksiä omaan juttuusi liittyen ja epidemian vaikutuksista sen hoitamiseen, ota yhteyttä meihin, niin kerromme lisää.

Tällä hetkellä ainakin Satakunnassa tilanne tuomioistuimessa on käsitykseni mukaan hyvä ja tuomioistuimella on valmius ja kyky joustaa istuntojärjestelyissä ja asioiden käsittelyssä käyttäen hyväksi etätyötä, video- ja puheluyhteyksiä ja muita keinoja, jotta jutut etenevät poikkeustilasta huolimatta.

Seuraamme päivittäin tuomioistuinlaitoksen ilmoituksia ja uutisointia liittyen koronatilanteeseen ja informoimme asiakkaitamme heidän juttuihinsa kohdistuneista muutoksista heti, jos aihetta ilmenee.

Allekirjoittaneen vapaa-ajan harrastusten peruunnuttua, on minulla aikaa keskittyä opintoihin, joita suoritan töiden ohessa. Suoritan tällä hetkellä Itä-Suomen yliopiston tarjoamaa oikeuspsykologian perusopintokokonaisuutta (30 opintopistettä), etänä tietysti. Kursseilla on opetusta mm. vääristä tunnustuksista, todistajan kuulemisen psykologiasta ja ihmisen muistista ja sen vaikutuksista todistajankertomuksiin. Kirjoitan myöhemmin kursseilla oppimistani asioista erillisen kirjoituksen.

Aurinkoista kevättä, pysytään terveinä ja pidetään huolta itsestämme ja toisistamme!

Laura Aaltonen ja muu toimiston väki

Vieritä ylös